Om oss

Kalbokultur är en samling kulturpersonligheter som gemensamt företräder många olika kulturyttringar. På fritidsbasis och professionellt har vi stor erfarenhet av

bildkonst, musik, teater och fotografi.

 

Vi brinner för projekt, egenproducerade, eller andras som arrangör. Att vara en del av arrangemang, stort som litet, sätter helt enkelt färg och mening i livet.

 

Nu har vi tre ben att stå på.

 

Fotografica.

 

Christian Karnevald och Håkan Dauvén har drivit sitt företag i över tio år och har förutom sin profession, haft flertalet utsällningar i sina lokaler vid Strömsparken. Främst under kulturtnatten.

 

Knäppingsborg.

 

Två produktioner av Gideon Wahlberg är nu slutförda i detta gemytliga kvarter som från februari 2017 kommer bli vår fasta plats. Vi tar då över Crazy Pictures gamla lokaler och har nu möjlighet att göra fler arrangemang i kvarteret.

2015 startade vi upp med "Tänk om jag gifter mig med August" och 2016 följdes den upp med succén "Söderkåkar". Sommaren 2017 står "Tjocka släkten" på tur. Ytterligare ett härligt folklustspel av Gideon Wahlberg kommer att ha sin premiär här och spelas under juli månad.

 

Kalbo Missonshus och Galleri Skatan.

 

I många år har Kerstin Hedman och Nisse Sandström här anordnat jazzkonserter och utställningar. Sedan mer än 10 år är "Konst i höstrusk" ett återkommande evenemang. Alltid lördagen i Allhelgonatid.

 

...

 

Här finns plats för ett fjärde och femte ben. Vart och med vem har vi våra funderingar på men... vem vet vem som kontaktar oss för att bli vår samarbetspartner?

Ett stort grattis till vår J-B Olofsson som har tilldelats Karl-Gerardhatten på Kalmar Teater i samband med finalen LIS Revy-SM 2015

 

Vitsigt och tankeväckande. Det tyckte juryn på revy-SM och gav priset Karl Gerhardhatten till revyförfattaren J-B Olofsson från Norrköping. Han fick priset för numret ”Kreti och pleti”.

 

Läs mer på NT

 

eller

 

Karlskoga Kuriren

KALBOKULTUR 2016

 

Ett härligt kulturår är till ända och vi vill tacka våra besökare, samarbetspartners och stödstrumpor för året och kan stolt se tillbaka på:

 

  • Söderkåkar

 

Vårt andra år på innergården i kvarteret Knäppingsborg. På programmet stod föreställningen:

”Söderkåkar” av Gideon Wahlberg. Detta blev vår andra satsning på friluftteater. Håll utskik inför en fortsättning 2017 då "Tjocka Släkten" går av stapeln.

 

  • Sommarjazz i trädgår´n

 

Kalbokultur var medarrangör i Sommarjazzen i Kalbo. På programmet stod Nisse Sandströms kvartett. I byn var det marknad och på kvällen avslutades det med pubafton men Julia and the bump´n beans

 

  • Kulturnatt på Fotografica

 

Kulturmarknad utanför Fotografica och inomhus var det öppen scen. Ca 1 100 personer beräknades passera genom Fotograficas lokaler denna kulturnatt. Kan en tradition vara startad? Vi får se.

 

  • Galleri Skatan och Missionshuset i Kalbo

 

Kerstin Hedman och Nisse Sandström firade 10 års jubileum 2015 med konstrundan - Konst i Höstrusk.

Traditionen fortsätter. I Galleri Skatan ställde Sigrid Ericson, Kerstin Hedman, Åsa Larsson ut sina verk och i Missionshuset var det jazzcafé. Nisse Sandström lirade jazzpärlor och gav oss historier runt låtarna. Han ställde även ut sina verk.