Om oss

Kalbokultur är en samling kulturpersonligheter som gemensamt företräder många olika kulturyttringar. På fritidsbasis och professionellt har vi stor erfarenhet av

bildkonst, musik, teater och fotografi.

 

Vi brinner för projekt, egenproducerade, eller andras som arrangör. Att vara en del av arrangemang, stort som litet, sätter helt enkelt färg och mening i livet.

 

Nu har vi tre ben att stå på.

 

Fotografica.

 

Christian Karnevald och Håkan Dauvén har drivit sitt företag i över tio år och har förutom sin profession, haft flertalet utsällningar i sina lokaler vid Strömsparken. Främst under kulturtnatten.

 

Knäppingsborg.

 

Tre produktioner av Gideon Wahlberg är nu slutförda i detta gemytliga kvarter som från februari 2017 kommer bli vår fasta plats. Vi tog då över Crazy Pictures gamla lokaler och har nu möjlighet att fortsätta våra arrangemang i kvarteret.

2015 startade vi upp med "Tänk om jag gifter mig med August" och 2016 följdes den upp med succén "Söderkåkar". Sommaren 2017 stod "Tjocka släkten" på tur. 2018 rullar vi vidare med ytterligare ett härligt folklustspel av Gideon Wahlberg,

"Grabbarna i 57:an" kommer presenteras under under juli månad.

 

Kalbo Missonshus och Galleri Skatan.

 

I många år har Kerstin Hedman och Nisse Sandström här anordnat jazzkonserter och utställningar. Sedan mer än 10 år är "Konst i höstrusk" ett återkommande evenemang. Alltid lördagen i Allhelgonatid.

 

...

 

Ett stort grattis till vår J-B Olofsson som har tilldelats Karl-Gerardhatten på Kalmar Teater i samband med finalen LIS Revy-SM 2015

 

Vitsigt och tankeväckande. Det tyckte juryn på revy-SM och gav priset Karl Gerhardhatten till revyförfattaren J-B Olofsson från Norrköping. Han fick priset för numret ”Kreti och pleti”.

 

Läs mer på NT

 

eller

 

Karlskoga Kuriren

KALBOKULTUR 2017

 

Ett härligt kulturår är till ända och vi vill tacka våra besökare, samarbetspartners och stödstrumpor för året och kan stolt se tillbaka på:

 

  • Folklustspel

 

Vårt fjärde år på innergården i kvarteret Knäppingsborg är i antågande. Tidigare produktioner i Gideon Wahlbergs goda anda har varit; "Tänk om jag gifter mig med August" - 2015, "Söderkåkar" - 2016 och "Tjocka släkten" - 2017. Detta år satsar vi på den härliga klassikern, "Grabbarna i 57:an".

 

  • Teater Bråddgatan 34

 

"Historien om Tigern" av Dario Fo spelades här 2017 och i år presenterade vi två enaktare;

"Nelly" av Stig "Slas" Claesson och

"Kasimir & Karoline" av Ödön von Horvàth.

 

 

  • Galleri Skatan och Missionshuset i Kalbo

 

Kerstin Hedman och Nisse Sandström firade 10 års jubileum 2015 med konstrundan - Konst i Höstrusk.

Traditionen fortsätter. Även "Kalbokulturdagar" sker här och i år kommer Anneli Von Wowern ställa ut sin fotografier inspirierade av Bob Dylans album,

Time out of mind.