Om oss

Kalbokultur är en samling kulturpersonligheter som gemensamt företräder många olika kulturyttringar. På fritidsbasis och professionellt har vi stor erfarenhet av

bildkonst, musik, teater och fotografi.


Vi brinner för projekt, egenproducerade, eller andras som arrangör. Att vara en del av arrangemang, stort som litet, sätter helt enkelt färg och mening i livet.Knäppingsborg.


Fyra produktioner av Gideon Wahlberg är nu slutförda i detta gemytliga kvarter som från februari 2017 blivit vår fasta plats. Vi tog då över Crazy Pictures gamla lokaler och har nu möjlighet att fortsätta våra arrangemang i kvarteret.

 

2015 startade vi upp med "Tänk om jag gifter mig med August" och 2016 följdes den upp med succén "Söderkåkar". Sommaren 2017 stod "Tjocka släkten" på tur. 2018 gjorde vi vår fjärde produktion, "Grabbarna i 57:an" under juli månad.


Kalbo Missonshus och Galleri Skatan.


I många år har Kerstin Hedman och Nisse Sandström här anordnat jazzkonserter och utställningar. Sedan mer än 10 år är "Konst i höstrusk" ett återkommande evenemang. Alltid lördagen i Allhelgonatid.


...


ÖVRIGA ARRANGEMANG MED KALBOKULTUR


  • Teater Bråddgatan 34


"Historien om Tigern" av Dario Fo spelades 2017 och 2018 presenterade vi två enaktare;

"Nelly" av Stig "Slas" Claesson och

"Kasimir & Karoline" av Ödön von Horvàth.

Våren 2019 spelades

"Albert & Herbert - Mordet på Kungsgatan 15"  • Galleri Skatan och Missionshuset i Kalbo


Kerstin Hedman och Nisse Sandström firade 10 års jubileum 2015 med konstrundan - Konst i Höstrusk.

Traditionen fortsätter.

Även "Kalbokulturdagar" sker här och senast ställde Anneli Von Wowern ut sina fotografier inspirierade av Bob Dylans album,

"Time out of mind"

Det hela kompletterades med jazz och blues i trädgården.