Sommarteater 2016

2016

-

SÖDERKÅKAR


av Gideon Wahlberg


Regi: Frippe Pettersson


I rollerna:


Erik Jaeson - handlare i korta varor

Aurore - hans fru 

Maj-Britt - hennes systerdotter

Johan Jonsson - murarbas

Hanna - hans fru

Albin (Abbe) - deras son

Josefsson - rentier

Aurelius - hans advokat

Larsson - snickare

Jana - hans fru

Malin - i tjänst hos Jaeson

Karlsson - polis

Olsson - brevbärare


Kapellmästare

Kostym/rekvisita

Mask o peruk

Scenografi

Regi ass

Rekvisita

Media

Produktion

Roger Melin

Anki Wastesson

Jenny Silfvenius

Frippe Pettersson

Helena Lord

Elias Dahlgren

Janne Gustavsson

Janne Gustavsson

John Hedman

Annicka Ljung

Lotta Månsson

                 Jakob Sjöberg              Johan Pettersson


Alexandre Ambec

Kerstin Hedman

Anna Andersson

John o Frippe

John Hedman

JB Olofsson

Katarina Laub

Kalbokultur

"Önskar man en trevlig sommarkväll med skratt och sång... ...så rekommenderar jag att man ser Kalbokulturs Söderkåkar." (Kultursidan)

"Kalbokulturs traditionella folklustspel visar upp en särskild fräschör med snabba replikskiften, slagkraftig humor och man har arbetat sig upp till ett riktigt bra tempo i föreställningen såhär redan under premiärkvällen." (NT)

"Ett klassiskt folklustspel med alla de givna ingredienserna. Tillagat med hantverksskicklighet och gott hjärta." (Folkbladet)

Murarbasen Johan Jonsson. En stolt och klassmedveten man med gott hjärta som gärna tar sig en hutt tillsammans med snickare Larsson

I rollen som Johan ser vi Frippe Pettersson som också är regissör

Tove är Kalbokulturs kassör och ansvarar för biljettförsäljningen. Tove kan man också träffa på nere på Knäppingsborg som föreställningsvärd under spelperioden.

Grosshandlare Erik Jaeson. Erik är Johans lite "finare" bror som gjort dåliga affärer och skuldsatt sig för att kunna hålla den levnadsstandard som hustrun Aurore kräver. I rollen som Erik ser vi Roger Melin.

Kerstin är vår kostymör och har även bidragit med mycket av vår rekvisita. Hon har också varit vår kontakt med media. Dessutom kan hon stoltsera med att hon bor i Kalbo.

Albin "Abbe" som är son till Johan och Hanna. En ambitiös och tjusig yngling som arbetar hårt för att ta sin ingenjörsexamen och att erövra Maj-Britts hjärta.

I rollen som Albin ser vi Elias Dahlgren

Snickare Larsson. En jovialisk slarver som gärna tar sig en jamare tillsammans med kompisen Johan och håller sig undan för frugan

I rollen som snickare Larsson ser vi John Hedman

Susanne är med i Kalbokulturs styrelse och henne kan man också se på Knäppingsborg som föreställningvärd under spelperioden

Josefsson. En girig ockrare utan skrupler, som tror att allt kan köpas för pengar

I rollen som Josefsson ser vi Janne Gustavsson

Konstapel Karlsson. En fryntlig man som gör täta inspektionsrundor runt det Jaesonska residenset och till och med är beredd att slåss för kärleken till Malin.

I rollen som konstapel Karlsson ser vi Jakob Sjöberg

Hembiträdet Malin är svag för karlar i uniform. Huvudperson i triangeldramat där tvenne uniformsklädda tjänstemän slåss om hennes gunst.Vem kommer hon att välja? Spänningen är olidlig!

I rollen som Malin ser vi Lotta Månsson

Johans fru Hanna, en förstående och älskvärd kvinna som är mycket stolt över sin son Albin, som snart ska ta sin ingenjörsexamen

I rollen som Hanna ser vi Helena Lord

Chris Karnevald, Kalbokulturs ordförande och hovfotograf. Chris ansvarar för marknadsföring och honom kan man också se på Knäppingsborg som föreställningsvärd under spelperioden

Före detta skådespelerskan, numera fru Jaeson. Aurore ser ner på allt och alla lite von oben och tycker Johans familj och vänner är simpla människor, ja rent av patrask.

I rollen som Aurore ser vi Anki Wastesson

J-B Olofsson är rekvisitaansvarig och har också hjälpt till med sufflering under repetitionerna. J-B kan man också se på Knäppingsborg som föreställningsvärd under spelperioden.

Maj-Britt är Aurores unga systerdotter som ska giftas bort med den girige herr Josefsson trots att hennes hjärta tillhör Albin

I rollen som Maj-Britt ser vi Jenny Silfvenius

Jana, fru till slarvern Larsson vilken hon försöker hålla i strama tyglar. Hon kan låta lite barsk men har ett hjärta av guld som klappar för hennes törstige make.

I rollen som Jana ser vi Annika Ljung

Katarina Laub. Hon ansvarar för marknadsföring och sociala medier. Henne kan man också se på Knäppingsborg som föreställningsvärd under spelperioden

Advokat Aurelius, en fåordig man som sköter grovgörat åt Josefsson.

I rollen som Advokat Aurelius ser vi Janne Gustavsson

Brevbärare Olsson. Han avskyr korsband men älskar Malin och även han är beredd att gå till handgripligheter i kampen om hennes hjärta.

I rollen som Brevbärare Olsson ser vi Johan Pettersson

Kapellmästare Alexandre Ambec. En klämmigare musikant finns inte på hela söder.